2020-04-29 12:40:38• hírek • Bede Emőke

Május 14-ig biztosan nem indul repülő Szatmárnémetiből London irányába

Fotó: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér honlapja.
Fotó: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér honlapja.

Két hétig még biztosan nem indul újra a London-Luton Repülőteret Szatmárnémetivel összekötő járat – a döntésről a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóosztálya számolt be.

A tájékoztatás szerint az eredeti tervekhez képest az utazási korlátozást 13 nappal kitolták. Ez május 2-ától lép érvénybe, így leghamarabb május 15-én érkezhet a szigetországból a szatmári légi kikötőbe a WizzAir rózsaszín-lila farkú vasmadara.


A magyarországi székhelyű légitársaság május 2-ától egyébként több olyan óvintézkedést is hatályba léptet, mely az utasok biztonságos, fertőzésmentes utazását hivatott garantálni – erről a WizzAir képviseletében Daniel Amzar tájékoztatta híroldalunkat. A rendeletek közül kétségtelenül az utazási körülményekkel kapcsolatban bevezetett változások a leglátványosabbak. Mint a személyzetnek, mint az utasoknak kötelező módon védőmaszkot kell viselniük a repülés idejére, továbbá a légiutas-kísérők fertőtlenítő hatású kéztörlőt is osztani fognak majd a fedélzeten. A folyóiratokat egy időre mellőzniük kell az utasoknak, akiket nem mellesleg az érintésmentes bankkártyák használatára buzdít a légitársaság.


A közelmény emellett arról is tájékoztat, hogy a WizzAir flottáját alkotó gépek szellőző rendszerében olyan HEPA szűrők vannak, melyek felfogják az utastérben keringő vírusok és baktériumok 99,7 százalékát, de természetesen a teljes biztonság érdekében a repülőket minden éjszaka szigorú előírások szerint fertőtlenítik.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: